Tankesmedjan
Movium
Bakgrundsbild 0 Bakgrundsbild 1 Bakgrundsbild 2 Bakgrundsbild 3 Bakgrundsbild 4

Student på SLU

Det mesta vi gör finns tillgängligt för dig

Här finner du som är student på SLU relevanta nyheter, tävlingar med mera! Nedan kan du läsa mer om vad du kan ha för nytta av Movium. Som student vid SLU kan du kostnadsfritt ta del av det mesta vi gör.

Studentdesigntävling 2023

För tredje gången i rad har årets studentdesigntävling en platsbunden tävling: Kyrkholmen i Skellefteå. Här hittar du information och arbetsmaterial.

Utomhus ceremoniplats – kyrkholmen i Skellefteå


Om du loggar in på Moviums webbplats med din vanliga SLU-inloggning kan du:

· läsa rådgivningstjänstens nyhetsbrev Movium Direkt och söka i databasen med frågor och svar från rådgivarna.

· läsa samtliga faktablad digitalt. Om du vill ha faktabladen som trycksak i din brevlåda ska du fylla i prenumerationsformuläret och ange att du är student, så får du prenumerationen med studentrabatt (400:- inkl moms).

Om du loggar in på Movium Plantarums webbplats med din vanliga SLU-inloggning kan du använda växtdatabasen utan kostnad.

Som student inom programmen för landskapsarkitekt, landskapsingenjör och trädgårdsingenjör, i Alnarp och Ultuna, har du under din studietid tillgång till Tidskriften STAD kostnadsfritt. Tidskriften distribueras via studentkåren där du kan hämta ditt exemplar av STAD.

Håll också koll på våra aktiviteter, i mån av plats försöker vi ordna så att SLU:s studenter kan vara med till förmånligt studentpris.

Nyheter för studenter på SLU

Henrik Wangsten med modell av förslaget. Foto.

fredag 26 maj 2023

Designtävling 2023 är avgjord!
Pristagarna är nu klara i studentdesigntävlingen 2023. I samband med Sveriges kyrkogårds- och krematorieförbunds SKKF Rikskonferensen 22-23, röstade del...
Kollage av de tre finalistförslagen.

tisdag 9 maj 2023

Finalister utsedda
Se förslagen som gått till final och läs juryns motiveringar till studentdesigntävlingen 2023; Utomhus ceremoniplats – Kyrkholmen i Skellefteå!
Kollage med Richard Roark, Bruno Doedens och bild av regnbäddar i gata som symboliserar konferensen Publika parker och grönare stadsrum. Foton.

tisdag 25 april 2023

Internationella gästföreläsningar för SLU-studenter
Missa inte Richard Roark från OLIN, USA, och Bruno Doedens, land art från Nederländerna, som föreläser i aulan i Alnarp på onsdag 26/4 klockan 13–15.