Tankesmedjan
Movium
Bakgrundsbild 0 Bakgrundsbild 1 Bakgrundsbild 2 Bakgrundsbild 3 Bakgrundsbild 4

Student på SLU

Det mesta vi gör finns tillgängligt för dig

Här finner du som är student på SLU relevanta nyheter, tävlingar med mera! Nedan kan du läsa mer om vad du kan ha för nytta av Movium. Som student vid SLU kan du kostnadsfritt ta del av det mesta vi gör.

Studentdesigntävling 2024

För fjärde gången i rad har årets studentdesigntävling en platsbunden tävling: Krematorielunden i Norrköping. Här hittar du information och arbetsmaterial.

Återskapad plats – en lund i Lunden

Krematoriebyggnad. Foto.


Om du loggar in på Moviums webbplats med din vanliga SLU-inloggning kan du:

· läsa rådgivningstjänstens nyhetsbrev Movium Direkt och söka i databasen med frågor och svar från rådgivarna.

· läsa samtliga faktablad digitalt. Om du vill ha faktabladen som trycksak i din brevlåda ska du fylla i prenumerationsformuläret och ange att du är student, så får du prenumerationen med studentrabatt (400:- inkl moms).

Om du loggar in på Movium Plantarums webbplats med din vanliga SLU-inloggning kan du använda växtdatabasen utan kostnad.

Som student inom programmen för landskapsarkitekt, landskapsingenjör och trädgårdsingenjör, i Alnarp och Ultuna, har du under din studietid tillgång till Tidskriften STAD kostnadsfritt. Tidskriften distribueras via studentkåren där du kan hämta ditt exemplar av STAD.

Håll också koll på våra aktiviteter, i mån av plats försöker vi ordna så att SLU:s studenter kan vara med till förmånligt studentpris.

Nyheter för studenter på SLU

Modell av skulptur i park framför slott. Foto.

onsdag 20 mars 2024

Vad gör ett landskap?
SLU Tankesmedjan Moviums Titti Olsson har sett utställningen Landskapets anatomi på Larkdagen, och reflekterar över landskapet, hur vi förhåller oss til...
Amanda Freng Blümke, Emelie Fröberg och Sara Hvit! Foto.

tisdag 5 mars 2024

SLU-studenter värdar för internationell konferens
Konferensen ELASA 2024 arrangeras av landskapsarkitektstudenter vid SLU och sponsras av SLU Landskap. Nu uppmuntrar konferensarrangörerna i Alnarp till...
Träd, å fisk, slända. Illustration.

tisdag 27 februari 2024

Släppmingel för Tidskriften STAD på Larkdagen
Välkommen till Landskapsarkitekturdagen och ett lunchsamtal med Borås stadsträdgårdsmästare Anton Spets under rubriken "En vision som heter duga" när SL...