Pressmeddelande

Världskonferens om skolgårdar i Lund

Publicerad 28 april 2016

 

Den 12–14 september är det dags för Sverige att axla värdskapet när det internationella skolgårdsnätverket ISGA, International School Grounds Alliance, arrangerar sin femte världskonferens om skolgårdar. Temat är hälsa och lärande – Green Grounds for Health and Learning.

 

Nyligen beslutade regeringen att anslå en halv miljard kronor till utveckling av skolans och förskolans pedagogiska utemiljöer. Sverige ligger därmed mycket långt framme globalt sett när det gäller att se utemiljön som en självklar, utmanande och lustfylld plats för lek, lärande och fysisk aktivitet.

 

– Vi ser en växande trend med gröna skolgårdar där barn och unga kan komma i daglig kontakt med naturlika och utvecklande utemiljöer, säger Petter Åkerblom, landskapsarkitekt och koordinator på Tankesmedjan Movium vid SLU, som tillsammans med Lunds kommun står värd för konferensen.

 

Förra året stod Bali värd. Rörelsen sker över hela världen och omsluter idéer om utomhuspedagogik, hållbar stadsutveckling, ekologisk design, hälsa och välbefinnande, barns rättigheter och lokalt engagemang.

 

Här finns mer information om konferensen och anmälningssida.

 

Läs hela pressmeddelandet i bifogade pdf-filen!

TITTI OLSSON

Lägg till ny kommentar

Filtered HTML

  • Webbadresser och e-postadresser görs automatiskt till länkar.
  • Tillåtna HTML-taggar: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd> <img>
  • Rader och stycken bryts automatiskt.

Filtered comments

  • Rader och stycken bryts automatiskt.
  • Webbadresser och e-postadresser görs automatiskt till länkar.

plain_text

  • Inga HTML-taggar tillåtna.

Sidor