
Olivia Thörn, Annika Lövemyr, Johanna Lindgren och Johanna Wetterborg. Foto: Privat

Hej pristagare!
Förra året fick ni andra pris i studenttävlingen om ny design för begravningsplatser. Den gången var temat Nytt minne – återanvändning av gravstenar. Ert bidrag hette Memoriam crea. Varför ville ni delta i tävlingen?
– Vi såg det som en möjlighet att arbeta med en miljö vi tidigare inte jobbat med under vår utbildning till landskapsarkitekt. Det är alltid roligt att få sätta sig in i något nytt och få ökad förståelse för vilka roller och betydelser olika platser har för oss. Vi läste tillsammans under kandidatutbildningen så tävlingen gav oss tillfälle att ses regelbundet och samlas kring något gemensamt, trots att vi under mastern läser kurser på olika håll.
Hur är det att jobba med ett gemensamt tävlingsbidrag i en grupp?
– Det är väldigt värdefullt att få diskutera och stöta och blöta olika idéer med varandra och framförallt hade vi väldigt kul ihop. I början samlades vi och diskuterade förslaget mest under lunchtid eftersom vi alla var upptagna på olika håll. Ju mer det började närma sig slutet och inlämning desto mer tid avsatte vi eftersom det var mycket som skulle produceras. Vi jobbade gemensamt mot målet och det var kul att känna att vi lyckats med något tillsammans när det väl var klart. Vi har ju haft olika roller i gruppen, vi har alla olika styrkor och det har förhoppningsvis resulterat i ett förslag som är bra på flera nivåer.
Skulle ni vilja arbeta mer med design för begravningsplatser i framtiden?
– Begravningsplatser är intressanta på många sätt. De är viktiga, välbesökta platser som de flesta har en skiftande men ändå en nära relation till och mycket pågår här. Det blir komplext när man ska planera utifrån dessa premisser och det blir i sig en rolig utmaning. Så det får bli ett definitivt ja!
Designtävlingen 2017 arrangerades av Tankesmedjan Movium, Sveriges Kyrkogårds- och Krematoreiförbund (SKF) och Stenindustriförbundet i samarbete med SLU och LTH.
Årets tävling har temat Biologisk mångfald och sista dag att skicka in ditt tävlingsbidrag är den 2 april 2018. Mer information >>
Parvin Mazandarani
Hej Mimmi Beckman!
Du är planerare på parkenheten i Örebro. Den 8–9 september arrangerar Örebro kommun tillsammans med bland annat oss på SLU Tankesmedjan Movium konferensen Leken först! Varför är leken så viktig?
Så vill barn och unga ha sin stad
Barn och ungdomar i projektet Gatulabba i Malmö har presenterat analyser och byggda förslag till förbättringar för stadens toppolitiker.
Upplev Köpenhamn på cykel
Den lekfulla staden: case Köpenhamn. Den 22–23 september har du möjlighet att följa med Movium på studieresa till Köpenhamn.
Nytt faktablad om regnbäddar
Årets andra Movium Fakta handlar om regnbäddar. I faktabladet skriver Henrik Sjöman, Johanna Deak Sjöman och Johan Slagstedt om regnbäddar som en del i stadens dagvattenlösningar.
Utställningen invigd!
Besök utställningen LEK! på H22 i Helsingborg och fördjupa dig i hur barns plats i staden förändrats över tid.
Hej Märit Jansson!
Du forskar om barns utemiljöer vid SLU. Nu kommer det en kunskapssammanställning som kan vara nyttig för alla som arbetar med frågor som rör barns utemiljöer. Berätta mer!
Hon får Ulla Molin-stipendiet 2022
Journalisten Lisa Ising tar emot stipendiet till Ulla Molins minne 2022 – en skribent, som likt Ula Molin, verkar för att lyfta fram att en trädgård knappast är någonting utan sina människor.
Hej Anton Spets!
Du är ny ledamot i SLU Tankesmedjan Moviums ledningsråd. Hur skulle du vilja presentera dig?
Slutspurt! Snart konferens
Sista chansen för anmälan till konferensen Publika parker och stadsrum 2022 med temat Den lekfulla staden. Anmäl dig senast den 18 maj.
NYA MILJÖANALYSPROJEKT STARTAR
Fyra nya projekt beviljas utvecklingsmedel inom ramen för SLU:s miljöanalysprogram Bebyggd miljö, som koordineras av Movium.
Lägg till ny kommentar