movium.slu.se

Nyhet

GOTT NYTT JUBILEUMSÅR 2020!

Publicerad 2 januari 2020

1980 startade Movium sin verksamhet vid SLU och det är nu 40 år sedan. Det vill vi på Tankesmedjan Movium fira! Under året kommer vi att organisera rundabordssamtal för att reflektera över hur frågor kring stadens utemiljö har utvecklats inom bransch och forskning under de 40 år som vi har varit verksamma. Vi tänker också blicka framåt och spana kring vad som kommer att hända under de kommande 40 åren. Den 22 april 2020 ordnar vi en framtidsverkstad på Alnarp och vi hoppas att många av er vill vara med!

 

Under året kommer vi också att plocka upp användbara fakta från våra många publikationer och presentera i korta filmer med förhoppningen att de kan användas för inspiration och utbildning i branschen. Vi kommer tillsammans med Föreningen Sveriges Stadsträdgårdsmästare producera och publicera ett antal jubileumsfilmer som även de kommer att reflektera bakåt och spana framåt med hjälp av röster från akademi och praktik.

 

Tidskriften STAD:s första nummer för året som kommer ut den 9 mars 2020 kommer att vara ett Jubileumsnummer och många av våra återkommande aktiviteter och publikationer kommer få lite extra guldkant. Håll utkik efter dessa i vår Jubileumskalender som fortlöpande kommer att uppdateras här på hemsidan.

 

Välkomna att fira 40 år av urban natur • human stad med oss!

 

Ladda ner Moviums Jubileumskalender!

Medarbetarna på Tankesmedjan Movium

Sidor