Tankesmedjan
Movium

Hej Anna Ekholm!

Publicerad: måndag 21 november 2022

Senast ändrad: torsdag 30 mars 2023

Anna Ekholm. Foto.
Foto: Parvin Mazandarani

Välkommen till SLU Tankesmedjan Movium! Den 1 november började du jobba hos oss som projektassistent. Vem är du?

– Tack så mycket, det känns jättekul att börja jobba på Movium! Jag är nyexaminerad landskapsingenjör och kommer senast från Markentreprenad i Lund, där jag arbetade som parkarbetare och handledare. Jag har även en bakgrund inom mänskliga rättighetsstudier, där jag praktiserade på Svenska Unescorådet och fick upp ögonen för arbete inom hållbara samhällen. På fritiden älskar jag att läsa fantasyböcker, busa med min katt och upptäcka nya recept!

Hur ser ditt uppdrag ut?

– Mina arbetsuppgifter som projektassistent består i huvudsak av två delar. Det ena uppdraget är att hjälpa till i arbetet med en metodutveckling för en processmodell som vi håller på att utveckla tillsammans med forskningsplattformen SLU Urban Futures. Det andra uppdraget består av att planera och genomföra en konferens om gröna städer som Movium arrangerar tillsammans med Boverket. Konferensen ska äga rum i Malmö den 14–15 juni 2023 och avslutar Sveriges ordförandeskap i EU.

Finns det någon fråga som engagerar dig extra mycket?

– En fråga som engagerar mig är just kopplingen mellan samhälle/människa och hållbarhet/natur. Hur vi kan skapa mål och riktlinjer för ett hållbart samhälle på nationell nivå men också få det att fungera rent praktiskt för människor och städer på en lokal nivå? Därför är jag intresserad av hur man kan kommunicera och engagera folk för att genomdriva lokala insatser för biologisk mångfald och ekosystemtjänster och därmed skapa lösningar som både fungerar och är bra för samhället och människan.

Berättat för Titti Olsson