movium.slu.se

Foto: privat

Nyhet

LEKFULLT I HELSINGBORG!

Publicerad 11 april 2022

Den 30 maj är det dags för konferensen Publika parker och stadsrum med Helsingborg som värdstad. SLU Tankesmedjan Movium är arrangör tillsammans med Helsingborg, Malmö och Lund. Martin Hadmyr, stadsträdgårdsmästare i Helsingborg, fick några frågor av Moviums Fredrik Jergmo kring årets konferens.


I fjol fick var konferensen digital på grund av pandemin. Hur arrangeras konferensen i år?

– Vi har valt att ha en fysisk konferens för vi tror att många har sett fram emot att få träffas och umgås samtidigt som de får ta del av inspirerande föreläsare. Sen har vi sett att ett digitalt upplägg ger fler möjlighet att närvara, så vi erbjuder även den möjligheten.


Vad är årets tema och hur fastnade ni för det?

– I år är temat ”Den lekfulla staden”. Det är ett tema som fångar behovet av lekfulla stadsmiljöer som inspirerar till aktivitet för alla åldrar. Vi ser fram emot föreläsningar som lyfter fram både barnperspektivet och det tokiga och oväntade i projekt som vågar testa gränserna.


Kan du berätta något om föreläsarna och om du har någon som du särskilt ser fram emot att höra?

– Vi har försökt hitta talare som kan närma sig temat från olika perspektiv, både det lokala och det internationella. Själv ser jag mycket fram emot att lyssna på Signe Nielsen berätta om projektet ”Little Island” för jag är nyfiken på vilka drivkrafter som ligger bakom ett sådant projekt.


Berättat för Fredrik JergmoPs. Vi har nu klart med Viviana Cordera från Huasipichanga. Läs mer om föreläsarna, utställare och konferensen och anmäl dig senast 18 maj.