movium.slu.se

Barnet i centrum för årets upplaga av "Publika parker och trädgårdar".

Nyhet

Pelle Svanslös, Disneyland och hundraåriga parker

Publicerad 17 februari 2015

Den 15 april hålls konferensen "Publika parker och trädgårdar" för åttonde året i rad. Malmö stad står som värd, plats är Katrinetorps gård och årets tema är "Planera för barns park- och trädgårdsupplevelser".

 

Konferensen har blivit en av de viktigaste mötesplatsernas för yrkesgrupper som arbetar med publika gröna anläggningar - både i privat och offentlig regi. Här ges tillfälle till både erfarenhetsutbyte och knytande av nya kontakter, kanske särskilt fruktbart i Katrinetorps vackra 1800-talsmiljö.

 

Nytt för i år är deltagarna efter lunch får möjlighet att fördjupa sig i två parallella diskussionsgrupper. Hur såg planeringsarbetet ut inför Pildammsparken i Malmös 100-årsjubileum och Boulognerskogen i Skövdes nya utseende? Och hur förberedde sig projektledarna inför arbetet med temalekplatserna i Malmö och Pelle Svanslös värld i Uppsala?

 

Årets föredragshållare kommer från Frankrike - Disneyland i Paris, Holland, Schweiz - utomhuslekmiljöer i Basel, Sverige, Tyskland och USA - Brooklyn Botanical Gardens. Bakom "Publika parker och trädgårdar" står Movium SLU, SSPPG, Helsingborgs stad, Malmö stad och European Garden Heritage Network.

 

Anmälan senast den 20 mars via www.movium.slu.se.

Avgift: 3.200 SEK.

Mer info: Parvin Masandarani eller Göran Nilsson på Movium, 040-41 50 00 eller via mail parvin.masandarani@slu.se