Tankesmedjan
Movium
29 aug
Malmö

Studiebesök urbana växtbäddar med fokus biokol: Malmö

Publicerad: fredag 2 juni 2023

Senast ändrad: onsdag 9 augusti 2023

Grupp med människor guidas vid stadsträd. Foto.
Bild från förra årets rådgivardag. Foto: Anders Rasmusson

Biokolens positiva egenskaper lyfts allt oftare fram, både som jordförbättrare och kolsänka. Moviums rådgivare Örjan Stål var med från början med både Stockholms stad och Malmö stad när de arbetade fram nya koncept för urbana växtbäddar.

Magnus Svensson arbetar som träd- och vegetationsexpert i Malmö stad och har varit med i flera av de senaste årens mest spännande projekt. Tobias Emilsson, SLU, är disputerad inom gröna tak-teknik och har de senaste åren arbetat med kvalitativa växtbäddar i olika komplexa urbana situationer.

Under den här dagen guidar Örjan, Magnus och Tobias och berättar om sina erfarenheter av flera års arbete med biokol, skelettsubstrat och urbana växrbäddar. Ta med dig dina funderingar och frågor för diskussioner längs vägen!

Förra årets rådgivardag var fullbelagd och det var flera på kö som tyvärr inte fick chansen. Vi kör därför en repris i Stockholm i år och utökar med en dag i Malmö.

Program:
8.30–11.30 Guidad vandring

Lunch och transport till eftermiddagens vandring ombesörjs av respektive deltagare

13.00–16.00 Guidad vandring

Guider:
Örjan Stål
 är rådgivare för SLU Tankesmedjan Movium på ämnet träd och teknisk infrastruktur, konsult för VIÖS AB och lärare vid SLU.

Tobias Emilsson, SLU, är disputerad inom gröna tak-teknik och har de senaste åren arbetat med kvalitativa växtbäddar i olika komplexa urbana situationer.

Magnus Svensson arbetar som träd- och vegetationsexpert i Malmö stad och har varit med i flera av de senaste årens mest spännande projekt och är bland annat en av de ansvariga för projektet Grönare Möllan.

Fakta:
TID: 29 augusti 2022 kl 8.30-16.00

PLATS: Malmö

DELTAGARAVGIFT: 1 900 kr exkl. moms för kontaktpersoner och användare inom Movium Partnerskap och prenumeranter i Movium Rådgivning. Övriga deltagare betalar 2 500 kr exkl. moms. Anmälan är bindande. Vid avanmälan efter den 22 augusti debiteras halva avgiften.

Anmälan